PI0067.D | B3153926017B0 | BUC109-650 Lindahls Rus.

PI0067.D | B3153926017B0 | BUC109-650 Lindahls Rus.

Bakje gemonteerd

Productiestuklijst

Gemonteerd artikel:

  • B3153926017B0 – BUC109-650 Lindahls Rus.

Componenten:

  • B3153926017B0.CAP – BUC109-650 | Bakje [1x]
  • B3153926017B0.HENG – BUC109-650 | Hengsel [1x]

Randvoorwaarden assemblage

  • Schone productie:
    • Stofjas
    • Haarnetje
    • Sieraden af
  • Hulpmiddelen:
    • Tophoezen
    • Binnenzak (groot)
    • Blauwe tape
    • Schuifplaat
    • Meetlat
    • Lepelstang
    • Kantelconstructie
    • Traceerlijst
    • Etiket
    • Sumabac [op tafel spuiten, 5 minuten intrekken, vervolgens met stofvrije doek afnemen]

Volume

  • Stuks per stapel: 57 bakjes
  • Aantal per pallet: 3.990 stuks
  • Palletstapeling: 7 x 10 stapels
  • Palletsoort: Europallet – Containerdoos [Mag 2 hoog gestapeld worden]

Tijd

  • 1 containerdoos [3.990 stuks] kan in 20 uur geproduceerd worden.
    • Bakje hengselen [15 sec]
    • Hengsel uitbrkeen [1 sec]
    • Handling [2 uur]

Proces

  • Kantel de containerdoos en plaats de stapels met de gesloten zijde naar boven op de tafel.
  • Voorwerk het uitbreken van de hengsels. Pak een flink aantal stuks tegelijkertijd en trek deze van de band af (zie video)
  • Pak vervolgens een stapel hengsels en leg deze verticaal op de tafel.
  • Twee personen kunnen aan weerszijde van de tafel de hengsel over de nok drukken. Let hierbij wel op dat 1 hengsel wel aan 1 bakje wordt bevestigd.
  • De hengsels en breeklippen moeten allemaal 1 kant op richten. De hengsel moet de breeklip zijde hangen. Indien het bakje met de openzijde naar boven gericht staat moet de hengsel naar beneden hangen [natuurlijke positie]. Indien met de bakjes stofvrij met gesloten kan naar beneden heeft staan, moeten de hengsels logischerwijs naar boven hangen.
  • Vervang eventueel de binnenzak, indien gescheurd. Let wel, vastzetten met blauwe tape.
  • Plaats vervolgens de stapel naast de meetlat en zorg ervoor dat er 57 stuks terug in de containerdoos gaan. Hiervoor kan men de doos schuin neerzetten. De schuifplaat kan gebruikt worden om de stapel makkelijk en zonder breuk in de doos te plaatsen.
  • De bakjes met open zijde naar boven terugplaatsen. Dit betekend dat de ontvanger na openen van de containerdoos de bakjes met open zijde naar boven ziet staan

Traceerbaarheid

Cups4You levert zelf traceerlijsten aan. Hieronder op chronologische volgorde waarop de velden gevuld dienen te worden:

Veld Door Chain in te vullen
Naam Operator + Paraaf Naam voorman + paraaf
Datum en starttijd Wanneer start is gemaakt met productie
Nr. Productie order / oud plan Eerste cijferreeks van palletetiket
Kooi- en batchnummer Tweede cijferreeks van palletetiket
Nr. Uitzoek order / nieuw plan Het productieordernr. van het nieuwe etiket
Artikelnummer Overnemen van nieuw etiket
Artikelomschrijving Overnemen van nieuw etiket
Kooi / doosnummer Palletnr. Van het nieuwe etiket
Datum en eindtijd Wanneer de gehele pallet is afgerond
Omschrijving correctieve actie: Noteer:
1. Employeenr. (ronde sticker op oud etiket)
2. Palletnr. Van het oude etiket
3. Traceerlijstnr. Chain (Verwijzing personeel)
4. Omschrijving/verdeling afkeur
Conform IPV Ja/Nee – Werkwijze C4Y inpakinstructie gehanteerd?
Eurodoos vervangen Ja/Nee
Blokzak vervangen Ja/Nee
Tophoes vervangen Ja/Nee
Opnieuw gesealed Ja/Nee – Altijd sealen
Hoeveelheid uitval Vul het aantal afkeur in wat uit deze specifieke doos komt, altijd aanvullen.
Persoonsticker geplakt Ja/Nee (persoonssticker is voor Chain ons eigen traceerlijstnr.)

Overige opmerkingen

  • Alle hulpmiddelen en onderdelen worden door de klant aangeleverd.
  • Chain is enkel verantwoordelijk voor het hengselen van de bakjes. Visuele controle op de print, inhoud van een bakje, breuk etc. is niet de bedoeling. Mocht het toch zo zijn dat men dit opmerkt, scheiden van de rest van de zending.
  • Tijdens pauze/einde werkdag de producten stofvrij opbergen.
  • Afval/afkeur retour naar de klant. Let wel, goed kenmerken zodat dit niet verward wordt met goedkeur.
  • Schoonmaakrooster per dag invullen.
  • Checklist afvinken per medewerker voor aanvang productie. Dit dient als naslagwerk om na te gaan of elke medewerker wie aan de producten heeft gewerkt ook daadwerkelijk op de hoogte is van de dan geldende instructies.
  • Alle originele traceerlijsten in het aangeleverde mapje terugsturen naar C4Y, echter wel kopieën maken voor interne naslag.

Documenten Cups4You

Afbeeldingen

Videos

Hengsels uitbreken

http://youtu.be/7VBCgcMAJLg

Bakje hengselen

http://youtu.be/f0kywr9BIxA

Contactpersonen

Chain

Naam E-mail Telefoon Functie
Gerrit Zijlstra Gerrit.zijlstra@chain-logistics.nl 06 – 5142 5535 Bedrijfsleider Nijmegen
Rob Jansen Rob.jansen@chain-logistics.nl 06 – 20 443 602 Directeur
Tim Jansen Tim.jansen@chain-logistics.nl 06 – 1003 2668 Productie planner / QA


Cups4You

Naam E-mail Telefoon  Functie
Aschwin van Oorschot a.van.oorschot@cups4you.com 06 – 30 955 783 Production manager
Ans van Kessel a.van.kessel@cups4you.com 0412 – 696 360
Etienne van den Broek e.van.den.broek@cups4you.com 0412 – 696 360
Geert Boeijen g.boeijen@cups4you.com 06 – 13 54 72 11 Quality Assurance
Sandra de Jonge s.de.jonge@cups4you.com 0412 – 696 360 Quality Assurance


Changelog

PI0067.a – 24-10-2013

  • Origineel bestand

PI0067.b – 24-10-2013

  • Hengsel aan breeklip zijde, tevens alle breeklippen dezelfde kant op laten wijzen.

PI0067.c – 25-10-2013

  • Digitale documenten Cups4You toegevoegd
  • Afbeeldingen + video bijgevoegd
  • Tijdsmeting toegevoegd

PI0067.d – 07-11-2013 (Mail 28-10-2013)

  • Goedkeur klant dat pallets 2 hoog gestapeld mogen worden
  • Sumabac als schoonmaak middel toegevoegd
  • Gewijzigde inpakinstructie, aanvullend moeten de hengsels naar beneden hangen wanneer het bakje met de open zijde naar boven staat.
  • Schoonmaakrooster + werkwijze toegevoegd
  • Checklist voor aanvang productie toegevoegd
  • Werkwijze traceerlijst toegevoegd
  • Retourstroom traceerlijsten toegevoegd
  • Foto stapelwijze gereed product toegevoegd